تولید انواع دوچرخه کوهستان و جاده بسته به هدفهای متفاوت انجام میشود. طوری که این تفاوتها به صورت آشکارا در ظاهر این محصولات نمایان است. برای مثال میتوان از تفاوتهای بین دوچرخه کوهستان و جاده به دستهها، چرخها و حتی بدنه آن اشاره کرد. البته بهتر است بدانید که ممکن است در ابتدا متوجه این تفاوتها در بین این دو نوع دوچرخه نشوید، اما با کمی دقت میتوانید در یابید که دوچرخه کوهستان با جاده عمدتا با یکدیگر متفاوتاند. شاید برایتان سوال باشد که چگونه باید تفاوت بین این دوچرخهها را پیدا کرد؟ پس در ادامه این مقاله به بررسی این محصولات و عمدهترین تفاوتهای آنها میپردازیم.
دوچرخه کوهستان با دوچرخه جادهای چه تفاوتی دارد؟
عمدهترین تفاوت بین دوچرخه کوهستان با جاده، سرعت و استقامت آنها است. به طور کلی دوچرخههای جاده جهت استفاده در مسافتهای طولانی با سرعت بالا طراحی شده اند. اما همواره دوچرخه کوهستان برای سواری در خارج از جاده و مسافتهای کوتاه تولید میشوند. از مهمترین نکتهها درباره هر یک از این دوچرخه میتوان گفت که هر یک از آنها به چند دسته تقسیم میشوند و هرکدام دارای ویژگیهای منحصر به خود هستند. در ادامه با ویژگی و کاربرد هر یک از این دوچرخهها آشنا میشویم.
انواع دوچرخههای کوهستان
همانطور که کمی پیشتر گفتیم، دوچرخههای کوهستان به 3 دسته تقسیم میشود:
- یکی از انواع دوچرخههای کوهستان بر اساس لوازم جانبیهای به کار رفته در ساخت آن دسته بندی میشود. لوازم جانبی به کار رفته شده در این دوچرخه نوع این دوچرخه را تعیین میکند.
- دیگر نوع دوچرخه کوهستان بر اساس سبک دوچرخه است. این بدان معناست که یعنی طراحی دوچرخه برای چه سبک سواری این مناسب است.
- آخرین دسته بندی این دوچرخهها بر اساس سیستم تعلیق بوده که این یکی از پیچیدهترین انواع دوچرخه محسوب میشود.
1. دوچرخه کوهستان بر اساس قطعات و لوازم جانبی
اولین دسته بندی دوچرخههای کوهستان بر اساس قطعات و لوازم جانبی به کار رفته در آن است. این تفاوت در قطعات متفاوتی است که در زیر آنها را شرح دادهایم:
- سیستم دنده: سیستم دنده دوچرخههای کوهستانی در برندهای بسیار زیادی در بازار موجوداند. از میان این برندها، میتوان برند شیمانو را به عنوان یکی از برترین و با کیفیتترین برندها معرفی کرد. این برند برای تمامی سطوح از مبتدی تا پیشرفته خودروهای متفاوتی را ارائه میدهد.
- سیستم ترمز: به طور کلی سیستم ترمز این دسته از دوچرخههای کوهستان به سه دسته اصلی ( ترمز ویبریک، دیسک مکانیکی و هیدرولیک ) دسته بندی میشود. از ترمزهای ویبرک برای مسیرهای هموار کوهستانی و سواری در شهر استفاده میشود. اما از ترمزهای دیسک مکانیکی و هیدرولیک میتوان برای مسیرهای صعب العبور کوهستانی استفاده نمود.
- تنه دوچرخه: تنه دوچرخههای کوهستان از سه ماده اصلی استیل، کربن و آلومینیوم ساخته میشود. فریمهای استیل با توجه به اینکه قیمت بسیار کمی دارد، اما به دلیل سنگینی وزن آن برای دوچرخه مناسب نیستند. تنههای دوچرخهای که از جنس آلومینیوم و کربن هستند وزن بسیار سبکی دارند که این موضوع سبب شده تا دوچرخههایی که از این جنسها تولید میشوند، حرفهایتر باشند. فریمهایی با این جنسها امروزه محبوبیت بیشتری در بازار پیدا کردهاند. علت این موضوع نیز وزن سبک آن است که سبب شده تا بتواند نیروی وارده از سوی زمین را بهتر جذب کند.
2. دوچرخه کوهستان بر اساس سیستم تعلیق
از دیگر دسته بندیهای دوچرخه کوهستان میتوان به دوچرخههایی بر اساس سیستم تعلیق اشاره کرد. این دوچرخهها نیز در بازار در سه دسته بندی موجود هستند:
- Hard tail یا دم سخت
- Soft tail دم نرم
- Full suspension تعلیق کامل
3. دوچرخه کوهستان بر اساس سبک آنها
اگر بخواهیم دوچرخههای کوهستان را بر اساس سبک آنها نام ببریم، میتوان گفت از آنها در 7 سبک مختلف در بازار موجود است که در زیر برخی از آن ها را نام میبریم:
- کراس کانتری
- اسپرت
- تریل
- فت بایک
- آل مونتاین
- اندرو
- دان هیل
دوچرخههای جادهای
اگر قصد سواری در دراز مدت را با یک دوچرخه دارید، باید از دوچرخههای جادهای استفاده کنید. این دوچرخهها به گونهای طراحی شدهاند تا بتوان ساعات زیادی از آنها، روی آسفالتهای هموار استفاده نمود. با استفاده از این محصولات میتوانید سواری بسیار راحت و بدون مشکلی را تجربه کنید. بیشترین استفاده را از این دوچرخهها افراد ماجراجو میکنند. زیرا با استفاده از این محصولات میتوان شرایط رقابت را نیز فراهم کرد. از آنجایی که این محصولات در بازار در انواع مختلفی موجود هستند، پس بهتر است از پیش ویژگیهای این دوچرخهها را مورد بررسی قرار داد. در ادامه چندی از ویژگی این دوچرخهها را شرح میدهیم.
- فریم ورزشی
- فرمانهای پایین
- لاستیکهای باریکتر نسبت به دیگر دوچرخهها
- عدم داشتن سیستم تعلیق
- داشتن دندههای زیاد
تفاوتهای دوچرخه کوهستان و جادهای
در بخشهای قبل به بررسی ویژگیهای دوچرخههای کوهستان و جادهای پرداختیم. دریافتیم همانطور که از نامش پیداست دوچرخههای کوهستان برای مسیرهای سخت و ناهموار کوهستانی طراحی شدهاند. در حالی که دوچرخههای جاده فقط مناسب استفاده در مسیرهای صاف و هموار قرار میگیرند. پس برای استفادههای متفاوت باید از دوچرخه مناسب به هدف خود استفاده کرد. جهت کسب اطلاعات بیشتر از دوچرخهها با مشاورین ما در سایت جاوید در تماس باشید.
در نهایت
ما در این مقاله به بررسی تفاوتهای دوچرخه کوهستان با جادهای پرداختیم. دریافتیم که هر یک از این دوچرخهها مورد استفاده یک هدف خاص قرار میگیرد و استفاده از هر یک از آنها در شرایط نا مناسب سبب میگردد تا نتوان حس یک سواری خوب را تجربه کرد.